Raambekleding in erkers

Een erker is een halfronde, vierkante of veelhoekige uitbouw van een kamer die buiten de gevel uitsteekt.

Een erker bestaat meestal voor een groot deel uit glas en heeft vaak (schuine) hoeken in de kozijnen. Voor veel mensen is het kiezen van raambekleding voor een erker dan ook een lastig probleem. Wij zien regelmatig voorbeelden van raambekleding die niet goed is ingemeten. Erg zonde van de mooie ruimte van een erker!

Welke raambekleding voor erker?

Om de extra ruimte die de erker biedt zoveel mogelijk te benutten, is het handig om te kiezen voor een vorm van raambekleding die ín het kozijn hangt in plaats van ervóór. Dat betekent dat horizontale jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen geschikter zijn dan bijvoorbeeld overgordijnen.

In sommige erkers zijn rolgordijnen of duogordijnen wel mogelijk, maar dat is afhankelijk van de breedte van de spijlen van het kozijn en of deze de ramen mooi afsluiten. Neem gerust contact op. Ik kom vrijblijvend bij u langs.

Licht of privacy

Als eerste stap bij het kiezen van raambekleding voor een erker is het verstandig om na te denken over de functie. Is het alleen decoratief? Wilt u het felle zonlicht temperen of moet het gordijn ook verduisteren? Of wilt u inkijk voorkomen en wel zelf naar buiten kunnen kijken? In het laatste geval zijn horizontale jaloezieën, duo rolgordijnen of plisségordijnen goede mogelijkheden.

Hulp nodig bij raamdecoratie voor uw erker?

Iedere erker en ieder raam is anders. Ook verschillen de eisen die mensen aan hun raambekleding stellen. Ik geef graag advies op maat. Dat is altijd vrijblijvend. Ik kom langs, neem materialen en stofstalen mee en samen bekijken we wat uw wensen zijn, wat geschikt is voor uw erker en waar u rekening mee moet houden. Vervolgens kunnen we gaan kijken naar de kleuren die het beste in uw woning passen. Op die manier komt de juiste oplossing voor de raambekleding van uw erker stap voor stap dichterbij. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Bel mij terug

Vul de gegevens in en wij nemen contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.